Jatkumon päivitys

Aloitin päivittää Jatkumon palvelinta klo 15 jälkeen, tänään, 22.12.

Käyttöjärjestelmän päivitys ei saanut aikaan toimivaa systeemiä. Ubuntu 16.04 oli se aiempi, ja siirtymä verisoon 18.04 sujui, muttei näyttänyt toimivan.

En viitsinyt ottaa selvää ongelmista. Helpompi olisi ollut tehdä puhdas asennus, jonka nyt joudun joka tapauksessa tekemään. Halusin toisaalta infoa tuollaisen operaation toimivuudesta.

Päivitys uuteen käyttöjärjestelmään tehdään nyt pohjia myöten. Ilmoitan kun valmis, tosin varmaan näkyy sitten, kun/jos alkaa toimia.

Muuten palvelimen käyttöaikaa ei ole taaskaan lisätty kuukaudella, vaikka maksusuoritus meni 15.12.

t. Juha

Kommentit

  1. Nyt näyttää toimivalta. Ainakin päällisin puolin.

    VastaaPoista
  2. Nyt se sitten meni alas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoiin viestin vielä 27.12. kello 01:n jälkeen jatkumolle. Nyt Varsovassa oleva osoite jatkumo.net ei vastaa. Dedikoitu serveri kai kytketty irti.

      Poista
    2. Edellinen kirjoitettu 27.12. kello 10:11 Helsingin normaaliaikaa

      Poista
  3. Täälläkö sitten ollaan vai onko joku muukin varapaikka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli vain mieleeni se, että Juha Samy jossain Jatkumolla ehdotteli väelle muita keskustelupalstoja? >Olisiko niin, että Juha alkaa olla kyllästynyt makselemaan toisten jorinoista? Varsinkin - kun itsekään en ole osallistunut vuosien varrella kuin 100 euron edestä ja onhan Jatkumo ollut aika monta vuotta kaikkien kynnelle kykenevien käytössä - ilman että kirjoittajille on annettu mitään pakollisia velvoitteita?

      Muisto Keijo Kullervo

      Poista
  4. Mitä Juha päättääkään, on tietysti oma valintansa. Ymmärrän kyllä senkin, eilisen esityksen jälkeen, jos ei näe syytä erityisesti nähdä vaivaa.
    Xante

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun, miehesi ja Rentun kolmiodraama pitää ehdottomasti saada jälkipolvienkin ihailtavaksi.

      Poista
  5. Jos rahaa tarvitaan uuden foorumin pystyttämiseen tai vanhan jatkamiseen niin pistäkää tilinumero tänne. Jatkumo.net ei näy nyt ollenkaan, niin ei pysty tekemään mitään

    VastaaPoista
  6. Ei tässä varmaan vielä kannata hätiköidä. Juha on maksanut jo kahdesta kuukaudesta.

    Juha voisi varmaan pistää tänne jotakin päivitystä tilanteesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja on muuten sen verran PERSEESTÄ tänne kirjoittaminen (äsken leikin jollakin ****tun googlen kuvatunnistuksella monta minuuttia) että taitaa jäädä viimeiseksi kommentiksi tämä.

      Poista
  7. Joo, en tiedä, onko blogin pitäjän mahdollista poistaa viestien hyväksyntäehtoja tai "lieventää" niitä, mutta todellakin kuvatunnistus on raivostuttava: lasketaanko vilahdus auton nokasta kuvaksi, jossa on autoja...
    Xante

    VastaaPoista
  8. Google yrittää pakkokirjautumista Google-tilillä. Pakko vaihtaa selainta, jotta pystyi jotain kirjoittamaan, ilman henkilöllisyyden paljastamista koko maailmalle.
    Pari kuukautta on kai saldoa sisällä; joten palveluntarjoajan vika. Ja useampikin on luvannut sponssata saittia - oli se sitten mikä tahansa. Odotellaan nyt ensin mitä Jatkumolle nykyhostauksessa käy. Ja jos ei käy hyvin, niin sitten kakkospläniä kehiin. Mutta ei hoppuilla, ATK-hommissa hätäilemällä ei tule kuin Trafeja...
    *Hayabusa*

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Minulla ei ole mitään vaikeuksia kirjoittaa tänne. Blogi tyrkyttää meiliosoitettani nikikseni, mutta sen vieressä aukeaa nuolesta valikko, mistä voi valita niin.

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Minulla kommentin kirjoittaminen ei vaatinut kuin tunnin työn ja kahden eri tietokoneen ja useiden eri selaimien käyttämistä ja lopuksi tyttären puhelimen lainaamista. Kirjautuminen ei nimittäin ole helppoa. Ei riitä tunnus ja salasana, vaan pitää lisäksi katsoa vahvistuskoodi puhelimesta. Tässä tapauksessa olin antanut tyttäreni numeron, kun en yhtä ja samaa numeroa ole kehdannut moniin eri google-tileihin (niitä on kertynyt) käyttää. Google korostaa turvallisuutta ja on itse sen pahin vaarantaja. Olen menettänyt kuvia ja blogeja ja Youtube-videoita tunnuksineen tämän ylenmääräisen "turvallisuuden" takia-

    Varsinaista kommenttiani en enää muista. Kopioin sen gogle driveen, mutta sinne pitäisi kirjautua eri tunnuksella. Hoh, hoijaa. En enää jaksa pelleillä. Kai kirjoitin, että toivottavasti keskustelu jatkuu, ja toisaalta on kohtuutonta, että yksityinen henkilö joutuu käyttämään rahojaan ja vaivojaan pitääkseen yllä rähinäpaikkaa ihmisille, Ei se nyt aivan näin ollut, mutta jotain tähän suuntaan. Joka tapauksessa kiitokset tälle henkilölle. Lopuksi toivotin, kävi miten kävi, hyvää uutta vuotta kaikille.

    Outomaann tunnus näyttää edelleen toimivan, joten olkoon se yksi mahdollinen varapaikka.

    VastaaPoista
  13. Poistetut kommentit olivat sama, mikä on tuossa edellä. Loppukirjain "K" vain unohtui pois.

    Ihmettelin, miten muut ovat onnistuneet tekemään anonyymin kommentin. Lopulta huomasin valikon, josta ominaisuuden voi valita. Tämä tietokone on niin totaalisen jumissa, että asioita jää huomaamatta jo senkin takia. Kesken kaiken alkoi vielä jokin automaattinen päivitys. Kommenttien poistaminen ei poistanut itse tunnusta, jonka nimenomaan olisin halunnut poistaa. No, eipä FRDM mihinkään vie. Sekoilua, sekoilua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaaminen tänne on helppoa.
      - Blogi ehdottaa kirjautumaan sill sähköpostiosoitteella, jolla olet selaimessa kirjautuneena. Sillä et halua esiintyä
      - Vaan valitset alasvedosta kohdan Nimi/URL. Siihen kirjoitat nimeksi Jatkumo-nimesi. URL-kentän jätät tyhjäksi. Siitä seuraa, että et voi korjata jälkikäteen kirjoittamaasi, mutta hyväksyt sen
      - Jos haluat mahdollisuuden korjata kirjoittamaasi jälkikäteen, näet sen verran vaivaa, että selvität miten sekin mahdillista.
      - uuden aiheen aloittaminen on vaativampaa muttei nahdotonta.

      Nimen antamisen jälkeen valitset JATKA ja kirjioitat viestisi ja valtset JULKAISE. Ruksaat vielä ettet ole robotti.

      Poista
    2. Palvelin toimii nyt. Englannin kieli ei kyllä oikein suju, puhelintasolla, mutta alkuun sillä vissiin pääsi.

      Lopullista selvyyttä ongelman ilmenemiseen ei ole tiedossa, vielä. Laitan jatkossa palvelimen uusiutumaan automaattisesti, ettei siitä tarvitse itse huolehtia.

      Jahka tämä lähtee toimimaan, ja vahvistus toimivuudelle saadaan.

      Poista
  14. Rekisteröidyin Outomaahan (outomaa.kilpinenonline.net/smf/) kaiken varalta, mutta saa nyt nähdä jaksaako taas aloittaa alusta uuden foorumin kanssa. Ainakaan hetimiten.

    - NB

    VastaaPoista
  15. Nonni, just kun olisi ollut aikaa vääntää tyhjänpäiväisyyksistä tuntemattomien kanssa. Loin tunnuksen Outomaahan mutta eipä se kummoiselta vaikuta. Jään tarkkailemaan tilannetta. Aelita

    VastaaPoista

Lähetä kommentti