Eläimistä

Joitakin kiinnostaa paljon dinosaurukset, ja muinaisaika. Eräänlainen elämää koskeva museo, jos tuohon aikaan voisi hypätä, täältä käsin.

Miettinyt jonkin verran eläimiä.

Niissä on varmasti paljon tutkailtavaa. Vähän kuin sademetsät, siitä poikenneille, jos vertaisi eri eläimiä, elinympäristöillä, jotka jotenkin marginaalia, periferiasta tarkastellen. Vai miten näitä suuntakäsitteitä olisiksin järkevä käyttää.

Käärmeestä jää aika lipova vaikutelma. Näytettä ottaa, ja kaksihaaraisella kielellään, ja silmiltään aika sokean tynkä, kivetteyneen katseen lisäksi. Kulttuurin mukana tulee paljon asenteita, tätä eläimellisyyttä kohtaan. Oma erittelyn paikkansa.

Vähän samalla tapaa linnuista voi ajatella, asenteiden puolesta, kun niillä välähtelee se vilkkuluomi, kuin salaman suljin, ja otos. Ulkoisesti samankaltainen juttu, mutta toisaalta myös sisäisesti, mikä ei tule heti mieleen.

Jotain vaikutetta otetaan, suoritetaan mittaus, ja sen analyysi, tapahtuimpa maistelemalla, tai miten tapahtuukin. Ei nämä ihmisellä ihan samalla tapaa näy olevan, joten pesäeroa tulee tällaiseen erilaisuuteen otettua. Ehkä syystä, tosin hyvä kysymys on, että milloin syy on akuutti, tai palveleva. Näin ei ehkä tietoisesti osata kysyä.

Lähdin kelailemaan tätä juttua, kun katsoin viitisen minsaa dinotarinaa, Areenasta. Pedot kuulemma mustia, mustavalkoisia, tai ruskeita, tai jotain äärivärisiä, mutta harvemmin värikkäitä. Kai tähän syynsä on. Samoin värikkyyteen.

Väreistä tuli sen verran mietittyä, että jotkin värikombinaatiot ovat hyvin raikkaita. Jopa karamellisia. Huskyn väritys ja olemus puolestaan saa jotenkin fiiliksen täysterveydestä. Tosi kivan näköinen, ja oloinen myös. Mitään tarkemmin tietämättä, paljon jää kysymyksiä, vaikka noista. Mikäs on juttu.

Eilen katoin jotain lyhyttä ilvesklippiä. Niiden liikehdinnästä tulee mieleen melkoinen jouhevuus, tai täydellisyys. Näin, vaikka seuraisi pelkkää pääksi katsotun puolen osuutta. Sulavuus on sopivin sana, jonka liittää tähän. Kissamaisesta sulavuudesta puhutaan, mutta että asia näkyy niin vähästä.

Paitsi että huskyn mustavalkoisuus, omintakeisina revontulina, niin jotekin hanhet ovat väriltään vähän samantyylisiä.

Iso maailma.

Kommentit