Joukkoampumiset

Jos ennen oli enemmän yleistä kurjuutta, sotia ja väkivaltaa, siis jotain suoraa, niin ehkä joukko-ampumiset ovat enemmän sisäisen olotilaan liittyviä toimia.

Tunnekertymät ratkaistaan summittaisella väkivallalla, ja pahaan oloon luodaan helpotus, suunnittelemalla kunnon "mielenilmausta".

Masennus liittyy samaan ilmiöön, elämään lähiongelmatilannetta. Masennus syö sisältä, ja harmia tehdään passiivikeinoin, olemalla välittämättä, tai tahtomattaan, voimattomuuden takia.

Pahoissa oloissa ihmiset reagoivat eri tavoin. Toisaalta samakin ihminen voi tietyissä tilanteissa toimia, tai vetäytyä. Lisäksi kumpikin noista voi olla rakentavaa, tai tuhoisaa, ja kohde vaihdella.

Hassua kyllä, niin ongelmien käsittely kunkin yksilön lähietäisyydellä, taitaa olla yleisesti parempi asia kuin se, että olisi suoraa toimintaa, ja sen tylyjä seurauksia.

Asian tulkintaa hankaloittaa se, jos lähisopeutumispaine johtuu paljolti isoista ja suorista tekijöistä, jotka kasaavat yksilöihin painetta, jolloin tapahtuu kasvamisen lisäksi ylilyöntejä, esim jokkomurhia.

Lisäksi oma sopeutuminenkin voi mennä kieroon, eli sopeudutaan sillä tavoin, että selviytymisprojektista tulee entistä vaikeampi, kun siihen ryhtyy, tulevaisuudessa.

Kommentit