Kulttuurin peruspilareiden merkitys

Asiakäsittelyissä ilmenee paljon markkinointia, harhaanjohtavuutta, ja mikä pahinta, aikaa kuluttavaa höttöä. Valeuutisointi ei välttämättä ole niin paha, kuin tilan vieminen tärkeiltä.

Asiakäsittelyn tasoa on, myös parempana. Toisekseen, asioita käydään jonkin verran perusteellisemmin, tai vielä parempi sanoa, että asioihin on helpompaa liittyä.

Esim Youtubessa on paljon tunnettuja julkishenkilöitä, joiden taustaa voi tietää isommin, eikä tarvitse altistua vain hajanaisten kommenttien sirpalemaisuudelle, jossa millekään erillisulostulolle, ei löydy selkeän hyvää sijoituskontekstia, jota vasten viestin arvo pääsisi oikeuksiinsa.

Yleinen malli ja mielipide kaikesta, on tiedollisemmalle, ja pysyvyyttä hakevalle, huonosti motivoiva tekijä, asiaosallistumiseen. Yleinen mielipide on, mitä on. Aika muuttaa sitä, ja tappeluiden voimasuhteet. Ei oikein pysyvää, ja sekin jonka joku voi saada kestämään kauemmin, vie energiaa, ja lohkaisee elämästä niin paljon aikaa, ettei oikein tolkkua.

Varteenotettavissa, tietyn alan tai yleisen perusteellisissa ihmisissä, on melkoinen voimavara, jos ajattelee vaikka yhteiskuntia, ja niiden elävää, elämää tukevaa merkitystä.

Henkilökuvat juurettuneina, ja aidon liityttävinä, eivät oikein voi edustaa instituutioita. Tällaisen suhteen vähän skeptinen.

 Institutionaalisemmat tahot toimivat tietyillä tavoin, suorittavat jotain tehtävää, ovat osa toimivuutta, toisella tapaa. Jos maailmasta haluaa päästä perille, ja kulttuuri muuten on todellisuuden tasaista, tarvitaan jotain muunlaista otetta, ja mallia.

Kommentit